maandag 27 februari 2012

Maandag 27 februari: Acquisitie is vooral je werk goed doen.

Uit de week van Paul den Hartog - deel 2
Paul den Hartog is directeur en lid van het MT Risk Consulting & Software bij Towers Watson. Hij is binnen de organisatie verantwoordelijk voor sales en development. In een paginagrote advertentie in Assurantie Magazine stelt hij: ´Elke dag is anders. Elke week. Elk jaar.´ Een mooie aanleiding om hem weer eens te bellen.


Maandag 27 februari: Acquisitie is vooral je werk goed doen.

Vandaag staat het verkoopoverleg op het programma. Hoewel we het erg druk hebben, blijven we hier toch alert op. De concurrentie zit tenslotte ook niet stil. 

Acquisitie is bij ons niet een activiteit op zich maar veel eerder een uitvloeisel van ´je werk goed doen´. Een tevreden klant is uiteindelijk de beste ambassadeur voor je organisatie. ´Tevredenheid´ proberen we overigens wel goed te managen. We organiseren met grote regelmaat voortgangsgesprekken, evaluaties, kennisbijeenkomsten, productintroducties, etc.
En wij hameren binnen de organisatie op gestructureerd relatiebeheer. Iedere consultant moet zijn CRM (Customer Relationship Management) systeem goed bijhouden. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de collega´s. Het biedt de mogelijkheid om mee te kijken, cross consulting effectiever op te zetten en elkaar ook internationaal aangesloten te houden.


Zo heb ik vanmiddag de eindevaluatie van een opdracht bij een internationale verzekeraar. In de voorbereiding is het dan bijzonder prettig dat je vanuit het CRM systeem goed zicht hebt op de projecten die daar lopen en hoe het contactennetwerk er in de praktijk uitziet. Want je kunt er zeker van zijn dat tijdens of na de evaluatie ook onderwerpen aan de orde komen die niet binnen jouw project vallen. En dan is het voor de klant prettig om te weten dat we bij Towers Watson allemaal van de hoed en de rand weten. Ook dat is ´je werk goed doen´. Waardoor je als organisatie vanzelf ook weer nieuwe kansen krijgt. Dat is wat het werken bij Towers Watson zo leuk maakt!

Geen opmerkingen: