woensdag 8 februari 2012

Paul den Hartog over werken bij Towers Watson

Op het blog van Actuaris.info, starten we een nieuwe rubriek, onder de noemer De week van...
Als eerste volgen we Paul den Hartog, director en lid MT Risk Consulting & Software bij Towers Watson. Gedurende de komende maand vertelt hij iedere week over wat hem bezig houdt.
Deze week : Het nieuwe werken.
_____________________________________________________________________________

Paul den Hartog, director en lid MT, Risk Consulting & Software, Towers Watson 46 jaar. Is vorig jaar met vrienden wezen heliskiën in Alaska, omdat dat werken, werken, werken ook niet alles is.

‘Het Nieuwe Werken? Dat deden wij tien jaar geleden al’
´Volle overgave. Dat eisen wij en dat eist het werk. Maar dan kan ook bijna alles. Onze business levert actuariële software op leven- en schadegebied, we zijn certificerend actuaris voor bijna alle grote verzekeraars, we doen de review van embedded values voor internationale verzekeraars, we worden betrokken bij risicomanagement vraagstukken en zijn een vooraanstaand adviseur op het gebied van M&A. In de laatste hoedanigheid zijn we bij bijna elke deal betrokken.
Elke dag is anders. Elke week. Elk jaar. Dat geldt door de gelederen heen: junior of senior. In de periode van 1995 tot 2000 heb ik voor Towers Watson in Singapore gezeten. Daar heb ik ontzettend veel geleerd. Het opdoen van dat soort bagage wordt binnen ons team erg gestimuleerd. Iedereen heeft de mogelijkheid om voor kortere of langere tijd aan te haken bij buitenlandse projecten van Towers Watson. Andersom hebben wij in Nederland ook altijd een aantal buitenlandse collega’s rondlopen. Dat werkt vaak erg verfrissend.

Vrijheid, variatie, verantwoordelijkheid. Dat is misschien wel de kortste samenvatting van mijn jaren bij Towers Watson en zijn rechtsvoorgangers. Ik werk hier nu ruim 20 jaar en heb altijd genoten van het multidisciplinaire karakter van een consultancyorganisatie als de onze. Het geeft je veel vrijheid, maar vormt ook een uitdaging door de vele afwisseling en de verschillende maten van verantwoordelijkheid. Als adviserend actuaris ben je niet alleen technisch bezig, maar ook communicatief. Het vraagt veel van je schrijfvaardigheid, handelsvaardigheid, peopleskills en je moet grote projecten kunnen managen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we toegevoegde waarde leveren aan onze klanten..

Het Nieuwe Werken deden wij tien jaar geleden al. Omdat we het belangrijk vinden dat onze mensen tijd kunnen besteden aan hun gezin of het volgen van een studie. Door mensen vrij te laten en ze niet te dirigeren hoe ze hun werk moeten doen, ontstaan vaak de mooiste oplossingen en de beste ideeën.´

Geen opmerkingen: