donderdag 16 februari 2012

Uit de week van Paul den Hartog: MT-overleg

Paul den Hartog is directeur en lid van het MT Risk Consulting & Software bij Towers Watson. Hij is binnen de organisatie verantwoordelijk voor sales en development. In een paginagrote advertentie in Assurantie Magazine stelt hij: ´Elke dag is anders. Elke week. Elk jaar.´ Een mooie aanleiding om hem eens te bellen.

Maandag 13 februari: MT-overleg: halfjaar doelstellingen bepalen! ´In het MT-overleg moeten we nog regelmatig stil staan bij de samensmelting van Towers Perrin en Watson Wyatt. Als ik daar één ding van geleerd heb, is het wel dat je als organisatie de onrust zo snel mogelijk weg moet nemen. Duidelijkheid geven aan de organisatie over posities en de koers. 


Vanuit het management stimuleren wij dit proces door gezamenlijke doelen te stellen waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wij hechten veel waarde aan, wat onze internationale collega´s zo mooi noemen thought leadership. Dat betekent niet alleen veel aandacht voor opleidingen en trainingen, maar ook de garantie van een gevarieerd werkprogramma, meedraaien in werkgroepen die nieuwe producten en werkwijzen ontwikkelen of bijvoorbeeld voor langere of kortere termijn deelnemen aan buitenlandse projecten.
Binnen het MT behandelen we overigens niet alleen dit soort langere termijn onderwerpen. Zo stonden we vandaag stil bij de verdeling van de werkdruk, want ongemerkt kunnen de projecten steeds iets intensiever worden. En het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat mensen dreigen te “verdrinken”. We houden dat dus nauwlettend in de gaten.

Daarnaast hebben we een opzet gemaakt voor de nieuwe MT-update. Een interne nieuwsbrief namens het management om alle collega’s op de hoogte te brengen en te houden van alle onderwerpen die in de afgelopen maand de revue zijn gepasseerd en die speciale aandacht verdienen in de komende maand. Helderheid is één van de kenmerken van betrokkenheid.’

Op de hoogte blijven? Laat je emailadres achter in de rechterkolom en lees volgende week meer over de week van Paul den Hartog. Of volg ons via www.twitter.com/actuarisinfo

Geen opmerkingen: