donderdag 22 maart 2012

Maandag 19 maart: Ambities inventariseren

Simon Stronkhorst is Senior Insurance Consultant bij Towers Watson. Zijn eerste ervaringen deed hij op als werkstudent bij Watson Wyatt. Vervolgens ging hij in 2002 aan de slag bij Tillinghast Towers Perrin. In 2006 vertrok hij voor dit bedrijf naar New York. Daar legde hij de basis voor zijn internationale netwerk. Vorig jaar keerde hij terug naar Nederland. Gedurende een maand vertelt hij iedere week over wat hem bezig houdt.

Vanochtend een rondje gemaakt langs de collega’s waar ik als people manager verantwoordelijk voor ben. Hoewel ik ze ook vanuit de lopende projecten regelmatig spreek vind ik het belangrijk om even los van de business bij te praten. Niet zo gestructureerd en formeel als tijdens de halfjaarlijkse reviews, maar gewoon vanuit betrokkenheid en belangstelling.

Druk
Ook nu werd ik weer blij verrast door hun aanstekelijke enthousiasme. De ambitie om te leren en nieuwe ervaringen op te doen spat er van af. Bij een paar collega’s moet ik dan ook op de rem gaan staan om te voorkomen dat ze te veel hooi op hun vork nemen. Ze zitten al tot over hun oren in verschillende, aan het jaarwerk gerelateerde, projecten, maar willen zo graag meer. Wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij een ieder te inventariseren waar hun ambities naar uitgaan als de ergste drukte voorbij is. Kunnen we daar mooi rekening mee houden in de planning van april.

Meer blogposts met Simon Stronkhorst:
Maandag 12 maart: Embedded Value Review op de agenda -> Lees verder
Maandag 26 maart: Model Economic Capital bijna klaar >
Lees verder

Geen opmerkingen: