maandag 16 april 2012

Win een toegangskaart voor conferentie Risicomanagement voor Verzekeraars

Op 9 en 10 mei organiseert IIR vooor de 7e keer de conferentie Risicomanagement voor Verzekeraars. Tijdens de conferentie hoort u hoe u met gestructureerd risicomanagement toegevoegde waarde creƫert voor commercieel resultaat. Krijgt u de laatste details rechtstreeks van EIOPA en DNB. En kunt u uw eigen Solvency II en ORSA-aanpak toetsen aan die van grote en kleine verzekeraars.

Wilt u kans maken op 1 van de 5 gratis toegangskaarten?
Stuur een email naar contact@riskcarriere.nl met als onderwerp Risicomanagement voor Verzekeraars en uw contactgegevens inclusief telefoonnummer en postadres. Uiterlijk maandag 23 april krijgt u bericht over de uitslag die door loting bepaald wordt!Je moet zelf de verandering organiseren.
Interview met Wytzejan de Jong, adjunct directeur Risk management ASR en dagvoorzitter Conferentie Risicomanagement voor Verzekeraars

Een probleem bij het implementeren van Solvency II is het grote aantal onzekerheden. Zo is de Europese wet- en regelgeving rondom Solvency II nog volop in beweging en krijgen verzekeraars te maken met een grote hoeveelheid open normen. Alle betrokken partijen zijn nog zoekende. Het congres Risicomanagement voor Verzekeraars biedt de laatste stand van zaken en de gelegenheid uw eigen Solvency II en ORSA-aanpak te toetsen aan die van een aantal verzekeraars.

Binnen ASR is Wytzejan de Jong verantwoordelijk voor de implementatie van Solvency II. Juist vanwege zijn brede bedrijfservaring (sales in asset management, management levenbedrijf en projectmanagement ICT) werd hij voor deze klus gevraagd. 'Het is belangrijk dat je vanuit het risk management verbinding zoekt met de organisatie en zodoende de brug kunt slaan tussen het instrumentele van de modellen enerzijds en het gedrag van medewerkers en management anderzijds. Die verandering moet je zelf organiseren. Solvency II geeft alleen de eisen en principes op basis waarvan de organisatie ingericht moet zijn.'

>> Lees het volledige interview

Geen opmerkingen: