maandag 7 mei 2012

Landelijke Econometristen Dag

In de serie Uit de week van … volgen we Merijn Schut, Junior Consultant Risk Consulting & Software. Veel zien, ervaren en leren waren voor hem de drijfveren bij de keuze van een werkgever. Als werkstudent begonnen, trad hij begin 2010 in full-time dienst bij Towers Watson. Wat draagt deze young professional bij aan het succes van Towers Watson?

Net een bijeenkomst gehad over de resultaten van de landelijke econometristen dag. Ik ben vanuit Towers Watson inhoudelijk de trekker geweest. Insteek van ons verhaal was om in relatief korte tijd studenten gevoel te geven bij ons werk. Dit hebben we gedaan aan de hand van een case over replicerende portefeuilles.Na een korte presentatie stonden de studenten voor de uitdaging om een pakket beleggingen samen te stellen dat exact het kasstroompatroon van een complexe verzekering nabootst. Het aardige van deze case is dat het onderwerp veel aanknopingspunten heeft met ontwikkelingen in de branche. Het nodigt uit om vanuit een praktische setting te vertellen over Solvency II, IFRS, Embedded Value, etc. Daarnaast ervaart men dat de in de studie opgedane technische kennis in het bedrijfsleven daadwerkelijk wordt toegepast.

In twee sessies hebben 40 studenten zich gebogen over onze case. We hebben veel leuke reacties gekregen. Waaronder interessante reacties van young professionals die graag bij Towers Watson willen werken. Echte toppers in de dop! Als thought leader delen we onze kennis graag en dat trekt ook weer nieuwe collega´s aan.Geen opmerkingen: