maandag 14 mei 2012

Whitepaper AON: Tien topics voor pensioenfondsen


(Euro)landen die op de rand van faillissement verkeren en banken die omvallen. Meer dan honderd Nederlandse pensioenfondsen die de benodigde dekkingsgraad niet halen. Pensioenfondsbestuurders die kennistoetsen en vergaande verantwoording moeten afleggen. Consolidatie die in de laatste tien jaar leidde tot een halvering van het aantal pensioenfondsen.
De omgeving van pensioenfondsbestuurders is de afgelopen tijd drastisch veranderd. En hoewel Nederland internationaal gezien nog altijd een sterk en robuust pensioenstelsel heeft, zijn ook hier vaste waarden en zekerheden verdwenen. De kunst is om juist in deze onzekere tijden grip te houden op de situatie.


Deze whitepaper behandelt de volgens Aon Hewitt belangrijkste thema's waar pensioenfondsbestuurders op dit moment mee te maken hebben. Belangrijk voor de pensioenfondsen zelf maar ook voor iedereen die met een pensioenfonds te maken heeft. Elk van deze onderwerpen heeft zijn eigen onzekerheden. Maar voor ieder thema zijn er ook mogelijkheden om 'in control' te blijven en regie te houden.

Wilt u de volledige whitepaper downloaden? Ga naar: http://www.aon.com/netherlands/whitepapers/2012/05-2012_Tien_topics_voor_pensioenfondsen.jsp

Geen opmerkingen: