maandag 23 juli 2012

Uit de week van ... Linda Kleynscheldt deel 2

In de serie Uit de week van volgen we Linda Kleynscheldt, sinds kort consultant Risk Consulting & Software. Ze maakte vorig jaar de overstap van Retirement Solutions naar RCS.. ´There is so much more to it´ motiveert deze ondernemende Zuid-Afrikaanse haar stap.

Een van mijn leukste opdrachten is de ondersteuning van een verzekeraar op het terrein van actuariaat en riskmanagement. Samen met 2 collega´s geven we invulling aan deze functie. Vandaag buigen we ons over de parallel run.

Parallel Run
Alle Nederlandse verzekeraars die onder de Solvency II richtlijn vallen, zijn verplicht om over het boekjaar 2011 een aantal staten conform Solvency II in te dienen. Dit dwingt ons tot voorbereiding en geeft DNB de gelegenheid om tijdig aan te dringen op maatregelen. In tegenstelling tot de kwantitatieve impact studies (QIS), die meer gericht waren op het berekenen van de vereiste solvabiliteit, is de Parallel Run meer gericht op de voorbereiding van het nieuwe rapportagekader.

De deadline voor het opleveren van de Parallel Run nadert. Eind augustus moet alles klaar zijn. Af en toe lopen we nog tegen knelpunten aan die we zo pragmatisch mogelijk proberen op te lossen. Het is zaak om de modellen niet te complex te maken, zodat het voor een ieder binnen de organisatie mogelijk blijft het overzicht te behouden.

IFRS 4 fase2
Naast Solvency II moeten we er ook voor zorgen dat binnen deze organisatie nog een grote verandering succesvol wordt geïmplementeerd: IFRS 4 fase 2. Vanuit de parallellen die er zijn, proberen we dit zo veel mogelijk tegelijkertijd te doen in het aanpassen van de processen en de systemen.

Binnen Towers Watson ben ik de Nederlandse expert binnen een internationale werkgroepop het terrein van IFRS 4. Vanuit de kennis die ik verzamel en deel met mijn collega´s zijn we in staat om op deze trajecten belangrijke efficiency slagen te realiseren. Dat geeft een goed gevoel want het maakt je toegevoegde waarde als consultant heel tastbaar.

Geen opmerkingen: