woensdag 29 augustus 2012

Uit de week van... Gerard Pater

In de serie Uit de week van … volgen we Gerard Pater, senior consultant Risk Consulting & Software bij Towers Watson. 45 jaar, woont tussen de weilanden en fruitbomen. Wil met spelletjes altijd winnen en heeft dat in zijn werk ook wel, maar pas nadat hij zich ervan verzekerd heeft dat er lekker is samengewerkt en de klant tevreden is.‘De balans tussen klantvraag en commercieel aanbod is cruciaal’

Inhoud, maar zonder te veel details, in combinatie met het aansturen van een team. Dat leek me de ideale invulling van mijn werk en die heb ik sinds drie jaar gevonden bij Towers Watson. Hiervoor werkte ik twintig jaar bij verzekeraars in allerlei actuariële functies. Nu kan ik het certificeren afwisselen met adviseren en dat is een mooie combinatie.

M&A projecten hebben meeste impact. Deze trajecten raken veelal echt het wezen van de klant. Vaak dermate dat de aard van de opdracht en onze bedrijfsethiek met zich mee brengen dat daar naar buiten toe weinig over gezegd kan worden. Binnen het team wordt natuurlijk wel alles besproken en dat schept dan ook meteen een band.

Het leuke is, en dat geldt met name voor de medior functies, dat voor het werk ervaring nodig is, maar dat je tegelijkertijd enorm veel ervaring opdoet. Zo moet je bijvoorbeeld goed kunnen luisteren naar de klant en tegemoet komen aan zijn wens, maar tegelijkertijd commercieel denken en projecten binnenhalen. Het vinden van een goede balans tussen de vraag van de klant en het aanbod vanuit Towers Watson is cruciaal.

Geen opmerkingen: