dinsdag 18 september 2012

Towers Watson organiseert twaalfde PensioenseminarTegenvallende beleggingsresultaten, onderdekking, korten, bijstorten: het beste pensioenstelsel ter wereld wankelt. Tenminste, als we sommige journalisten, opiniemakers en politici mogen geloven. Hoeveel kritiek kan het stelsel nog hebben?
Dit jaar organiseert Towers Watson voor de twaalfde keer het Pensioenseminar. Het seminar dat voorheen op de vierde dinsdag van september werd gehouden, vindt dit jaar op 3 oktober plaats. Dit jaar is het thema: Vertrouw op het stelsel, bouw aan kwaliteit. Handvatten voor grip op de toekomst.

Onder leiding van journalist Frénk van der Linden worden de positieve kanten van het pensioenstelsel belicht. Aan bod komen onderwerpen als risicomanagement, governance, communicatie en uitvoering. Ervaringsdeskundigen uit de pensioenpraktijk delen hun visie op de toekomst.

Onderdeel van het seminar zijn break-out sessies, die zijn verdeeld over twee rondes. Deelnemers kunnen zelf bepalen welke sessies ze willen bijwonen. In de eerste ronde kunnen ze kiezen uit: bedrijfstakpensioenfondsen, ondernemingspensioenfondsen of ondernemingspensioenfondsen in transitie, waarbij elk onderwerp wordt gepresenteerd door een ervaringsdeskundige. Ronde twee kent vier opties: toekomstige regelgeving en uitvoering, risicomanagement in enerverende tijden, communicatie en governance.

Het Towers Watson Pensioenseminar, voorheen De 4eDinsdag in September, wordt op 3 oktober gehouden in hotel Park Plaza in Lijnden, nabij Schiphol. Het seminar duurt van 13.00 tot 18.00 uur en wordt afgesloten met een borrel. Inschrijven voor het Pensioenseminar kan hier.

Geen opmerkingen: