vrijdag 5 oktober 2012

Ron Hersmis benoemd tot practice leader actuarial consultancy bij COR&FJA Benelux


Persbericht, Utrecht, 3 oktober 2012 – COR&FJA breidt haar actuariële consultancy-tak uit naar de Benelux. Hierdoor kunnen verzekeraars, pensioenfondsen en banken ook in deze regio profiteren van het internationale netwerk en de ervaring van COR&FJA op het gebied van actuariële consultancy. Actuariële beslissingen hebben een significante invloed op de concurrentiepositie van verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Het succes van een nieuw product in deze branches valt of staat immers met actuariële en financiële wiskundige berekeningen. De combinatie van actuariële kennis, technische consulting en softwareproducten maakt de dienstverlening van COR&FJA in de Benelux uniek.

De actuariële consultants van COR&FJA adviseren en ondersteunen bij alle fasen van de productontwikkeling, financiële modellering en actuariële berekeningen. Grondige analyse en technische know-how leveren een belangrijke bijdrage aan succesvolle financiële producten en diensten. Dit houdt in dat COR&FJA niet alleen actuariële vraagstukken behandelt, maar ook de klant begeleidt in het aanpassen en inrichten van softwareoplossingen. De dienstverlening richt zich met name op actuariële rapportages en de implementatie van Solvency II en ORSA. Ron Hersmis (53), organisator van het eerste Europese congres voor actuarissen en voorheen zelfstandig actuaris, is aangesteld om de Benelux-tak op te zetten en te gaan leiden.

Ron Hersmis over de uitbreiding naar de Benelux: “De actuariële consultancy-tak van COR&FJA Benelux kan rekenen op een internationaal netwerk aan kennis en kan  tegelijkertijd lokaal opereren en dienstverlening toespitsen op lokale wet- en regelgeving, zoals het solvabiliteitstoezicht vanuit Brussel. Wij bieden een unieke combinatie van actuariële kennis, kennis van softwareontwikkeling en software-implementatie. In tijden waarin pensioenfondsen en financiële risico’s dagelijks het nieuws bepalen kan deze aanpak het verschil maken. Het is aan mij de taak het klantportfolio uit te breiden en talentvolle actuarissen aan te trekken om zo de Benelux-tak tot een succes te maken.”

 
Over COR&FJA

De COR&FJA Group is één van de grootste software en consultancy firma’s voor de Europese financiële dienstverleningsmarkt. Het bedrijf richt zich op banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenaanbieders en biedt standaard softwareproducten, consultancy diensten en ASP-oplossingen. De COR&FJA Group heeft 1.150 medewerkers en kantoren in Leinfelden-Echterdingen (hoofdkantoor), München, Aken, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Kiel, Keulen en St. Georgen. Het bedrijf heeft werkmaatschappijen in Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Slowakije, Polen, Tsjechië, Portugal, Spanje, Verenigde Staten en Nederland. Het Nederlandse kantoor is gevestigd te Utrecht. Voor meer informatie: www.cor.fja.com.

Geen opmerkingen: