maandag 4 november 2013

Actuaris.info is vernieuwd!

Na een jaar hard werken zijn onze vernieuwde sites waaronder www.Actuaris.info, deze week 'live'gegaan! Met verbeterde zoekmogelijkheden, en meer koppelingen tussen vacaturetekst en organisatieprofiel, interviews en social media.

In tien jaar tijd is er veel veranderd. Misschien nog wel het meest hoe het contact gelegd wordt nadat een vacaturetekst ergens gelezen is. Bij de start van Careerguide, alweer10 jaar geleden, was een postadres en een handgeschreven brief de norm (en hadden we zelfs nog een veld voor een faxnummer). Heel voorzichtig kwam er een veld voor een emailadres bij, maar zelfs daarvoor was men nog huiverig.

Inmiddels zijn we al weer wat fases verder en is er een grote voorkeur voor direct solliciteren via een sollicitatiesysteem, al dan niet met een kant- en klaar (Linkedin)profiel. En is de route naar het sollicitatiesysteem zeer divers geworden.

Google is en blijft de belangrijkste factor als het gaat om het vinden van een specifieke functie in een specialistisch vakgebied. Maar ook via social media worden vacatures gedeeld (al ligt het accent hier nog wel op Twitter en speelt Facebook geen rol van betekenis anders dan bij graduates). En van de 'tell a friend' button wordt buitengewoon veel gebruik gemaakt waar onze 'specialisten' zich vaak in 'ons-kent-ons' culturen bewegen.
Dat doorsturen gebeurt overigens niet alleen sec met vacatures, ook de nieuwsbrief wordt veelvuldig doorgestuurd, vanwege het interview, een onderzoek, een nieuwsbericht of een hierin genoemde vacature.

De nieuwe lay-out biedt dan ook volop mogelijkheden om de inhoud 'deelwaardig' te maken.
Ook nieuw is dat op www.careerguide.nl nu de verzameling van alle vacatures van de carriereportals terug te vinden zijn, ruim 500 om precies te zijn in de financiële sector of het financiële vakgebied.
Bij al deze vernieuwingen, houden we vast aan onze focus, Specialist in specialisten. Of dat nu actuarieel, juridisch, financieel of op een andere manier specialistisch is. Wij zijn helemaal klaar voor 2014!

Geen opmerkingen: