Uit de week van...

Op het blog van Actuaris.info, zijn we gestart met een nieuwe rubriek, onder de noemer De week van... Actuarissen aan het woord.
Als eerste volgen we Paul den Hartog, director en lid MT Risk Consulting & Software bij Towers Watson. Gedurende een maand vertelt hij iedere week over wat hem bezig houdt.
___________________________________________________________________________

Paul den Hartog, director en lid MT, Risk Consulting & Software, Towers Watson 46 jaar. Is vorig jaar met vrienden wezen heliskiën in Alaska, omdat dat werken, werken, werken ook niet alles is.

8 februari 2012 - ‘Het Nieuwe Werken? Dat deden wij tien jaar geleden al’
´Volle overgave. Dat eisen wij en dat eist het werk. Maar dan kan ook bijna alles. Onze business levert actuariële software op leven- en schadegebied, we zijn certificerend actuaris voor bijna alle grote verzekeraars, we doen de review van embedded values voor internationale verzekeraars, we worden betrokken bij risicomanagement vraagstukken en zijn een vooraanstaand adviseur op het gebied van M&A. In de laatste hoedanigheid zijn we bij bijna elke deal betrokken.
Lees verder >>


Maandag 13 februari: MT-overleg: halfjaar doelstellingen bepalen!
´In het MT-overleg moeten we nog regelmatig stil staan bij de samensmelting van Towers Perrin en Watson Wyatt. Als ik daar één ding van geleerd heb, is het wel dat je als organisatie de onrust zo snel mogelijk weg moet nemen. Duidelijkheid geven aan de organisatie over posities en de koers.
Lees verder >>

Maandag 27 februari: Acquisitie is vooral je werk goed doen.Vandaag staat het verkoopoverleg op het programma. Hoewel we het erg druk hebben, blijven we hier toch alert op. De concurrentie zit tenslotte ook niet stil. Acquisitie is bij ons niet een activiteit op zich maar veel eerder een uitvloeisel van ´je werk goed doen´. Een tevreden klant is uiteindelijk de beste ambassadeur voor je organisatie.
Lees verder >>

Maandag 5 maart: Out of the box denken in het DNA´Een onderwerp dat ons momenteel sterk bezig houdt is Solvency II. De invoering ervan heeft een enorme impact op verzekeraars. Een impact die verder gaat dan een nieuwe cijfermatige benadering van de risico´s en verplichtingen. In eerste instantie gaat de aandacht vooral uit naar de kwantitatieve kant van het risicomanagement. Van oudsher ook de sterkste kant van Towers Watson.
Lees verder >>2e serie Uit de week van... interviews met
Simon Stronkhorst, Senior Insurance Consultant bij Towers Watson.


Zijn eerste ervaringen deed hij op als werkstudent bij Watson Wyatt. Vervolgens ging hij in 2002 aan de slag bij Tillinghast Towers Perrin. In 2006 vertrok hij voor dit bedrijf naar New York. Daar legde hij de basis voor zijn internationale netwerk. Vorig jaar keerde hij terug naar Nederland. 3 dagen uit het leven van Simon Stronhorst:

Maandag 12 maart: Embedded Value Review op de agenda -> Lees verder
Maandag 19 maart: Ambities inventariseren -> Lees verder
Maandag 26 maart: Model Economic Capital bijna klaar >  Lees verder3e serie Uit de week van... interviews met
Merijn Schut, Junior Consultant Risk Consulting & software bij Towers Watson.

Veel zien, ervaren en leren waren voor hem de drijfveren bij de keuze van een werkgever. Als werkstudent begonnen, trad hij begin 2010 in full-time dienst. Wat draagt deze young professional bij aan het succes van Towers Watson?

Maandag 11 april: Verantwoordelijkheid werkt motiverend -> Lees verder
Maandag 23 april: Embedded Value Reviews -> Lees verder
Maandag 2 mei: Aan de slag met Risico -> Lees verder4e serie Uit de week van... interviews met

Harm Blaak, Manager Risk Consulting & software bij Towers Watson.
 
Harm Blaak, consultant in hart en nieren. Samen met Paul den Hartog is hij verantwoordelijk voor de service line Risk Consulting & Software van Towers Watson. Die taak bindt hem overigens niet aan het bureau. Minimaal 3 dagen per week werkt hij aan projecten bij de klant.

Donderdag 14 juni: Kijkend naar de verzekeringsmarkt zijn er een aantal zaken die mij opvallen. -> Lees verder

Dinsdag 26 juni: Samenwerking over de grenzen heen moet wel georganiseerd worden. -> Lees verder


5e serie Uit de week van... interviews met
Linda Kleynscheldt, Consultant Risk Consulting & software bij Towers Watson.

Ze maakte vorig jaar de overstap van Retirement Solutions naar RCS. ´There is so much more to it´ motiveert deze ondernemende Zuid-Afrikaanse haar stap.

Maandag 9 juli: Hoe laat je Solvency II evolueren van 'checklist' tot bedrijfsfilosofie? -> Lees verder

Maandag 23 juli: Als expert op het terrein van IFRS4 maak ik mijn toegevoegde waarde als consultant heel tastbaar -> Lees verder6e serie Uit de week van... interviews met
Gerard Pater, Senior Consultant Risk Consulting & Software bij Towers Watson.

Woont tussen de weilanden en fruitbomen. Wil met spelletjes altijd winnen en heeft dat in zijn werk ook wel, maar pas nadat hij zich ervan verzekerd heeft dat er lekker is samengewerkt en de klant tevreden is.

Woensdag 29 augustus: Over de balans tussen klantvraag en commercieel aanbod -> Lees verder

Donderdag 13 september: Waarin het werken bij een consultancybureau verschilt in het werken bij een verzekeringsmaatschappij? -> Lees verder